“AXA Neživotno osiguranje” dobilo dozvolu za rad

Bez autora
Jun 19 2011

Narodna banka Srbije (NBS) izdala je dozvolu za rad Akcionarskom društvu za osiguranje “AXA Neživotno osiguranje” a.d.o. sa sedištem u Beogradu. Delatnost ovog društva je obavljanje svih vrsta neživotnih osiguranja. Njegov osnivač i većinski vlasnik je pravno lice “AXA Mediterranean Holding” iz Španije, zavisno lice u sastavu francuske “AXA” grupe, jednog od najpoznatijih svetskih osiguravača. Većinski strani osnivač je prošle godine, putem preuzimanja uz ispunjenje uslova za dobijanje saglasnosti centralne banke, postao i većinski vlasnik “Credit Agricole Life”, akcionarskog društva za osiguranje iz Beograda, koje danas posluje pod imenom “AXA Životno osiguranje”. Osnivanjem “AXA Neživotnog osiguranja” a.d.o. ovaj osiguravač kompletira ponudu na tržištu osiguranja Srbije, što je dokaz njegovih ozbiljnih namera za pozicioniranje na ovom tržištu.

“AXA Neživotno osiguranje” dobilo dozvolu za radNarodna banka Srbije (NBS) izdala je dozvolu za rad Akcionarskom društvu za osiguranje “AXA Neživotno osiguranje” a.d.o. sa sedištem u Beogradu.

Delatnost ovog društva je obavljanje svih vrsta neživotnih osiguranja.

Njegov osnivač i većinski vlasnik je pravno lice “AXA Mediterranean Holding” iz Španije, zavisno lice u sastavu francuske “AXA” grupe, jednog od najpoznatijih svetskih osiguravača.

Kako je saopšteno iz NBS, većinski strani osnivač je prošle godine, putem preuzimanja uz ispunjenje uslova za dobijanje saglasnosti centralne banke, postao i  većinski vlasnik “Credit Agricole Life”, akcionarskog društva za osiguranje iz Beograda, koje danas posluje pod imenom “AXA Životno osiguranje”.

Osnivanjem “AXA Neživotnog osiguranja” a.d.o. ovaj osiguravač kompletira ponudu na tržištu osiguranja Srbije, što je dokaz njegovih ozbiljnih namera za pozicioniranje na ovom tržištu.

Ova investicija u našu zemlju ukupno iznosi sedam miliona evra, a reč je o dvanaestoj “grinfild” licenci u delatnosti osiguranja od 2006. godine, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik